Snelbestellen

Met artikelnummer

Duurzaamheid bij Olmia Procestechniek

Duurzaamheid banner

Milieuduurzaamheid is een langetermijndoel van de wereld en Olmia Procestechniek. Naarmate de bedrijfswereld, inclusief productiebedrijven, zich steeds meer bewust wordt van de enorme verantwoordelijkheid die zij draagt om negatieve menselijke invloeden op het milieu te beperken, zet zij zich steeds meer in om groenere manieren te vinden om zaken te doen, zoals door het innovatieve polylam materiaal te gebruiken. Daarom leggen we je graag uit waarom en hoe wij dit obstakel aanpakken!

Inhoudsopgave

Polylam en de koolstofvoetafdruk

Bij Olmia procestechniek besteden we aandacht aan het minimaliseren van de koolstofvoetafdruk en aan duurzaamheid. We streven ernaar onze producten op milieuvriendelijke wijze te verzenden om de CO2-uitstoot te verminderen zonder afbreuk te doen aan de gerenommeerde kwaliteit van onze pompen. Onze innovatieve benadering van het verzenden van bestellingen, die gebaseerd is op de veronderstelling dat minder verpakking meer goed betekent voor het milieu, weerspiegelt deze filosofie en toont onze toewijding aan milieubescherming.

Thomas gebruikt Polylam®, een duurzaam materiaal gemaakt van synthetische polymeren, om zijn producten te verpakken. Met dit materiaal verzend Olmia ook haar producten.

Polylam thomas verpakkingsmateriaal Olmia.nl

Polylam® biedt een aantal unieke eigenschappen die helpen een dempend effect te bieden en zo een effectieve bescherming van de verzonden goederen te garanderen. Polylam®:

  • Heeft een lage dichtheid en dus ook een laag gewicht
  • Absorbeert schokken tijdens transport
  • Biedt goede warmte-isolatie
  • Biedt uitstekende weerstand tegen verwering en veroudering
  • Is bestand tegen zuren, basen en andere chemicaliën

Het idee van een circulaire of gesloten economie als een model van productie en consumptie waarbij de afvalproductie tot een minimum wordt beperkt door dezelfde hulpbronnen steeds opnieuw te gebruiken, wint de laatste jaren aan belang. De uitbraak van de wereldwijde Covid-19-pandemie en de herstelinspanningen na de pandemie hebben deze trend alleen maar versterkt. Een verschuiving naar een circulaire economie wordt nu ondersteund door nieuwe wetgeving die binnen de Europese Unie en elders wordt voorgesteld.

Dus, waarom niet met de stroom meegaan? Olmia procestechniek wil bijdragen aan de duurzaamheid door ervoor te zorgen dat de duurzame Polylam®-verpakking meerdere keren wordt gebruikt. We verzenden onze pompen naar klanten in herbruikbare verpakkingen die gemakkelijk naar ons kunnen worden teruggestuurd zodra de producten zijn uitgepakt. Samen kunnen we een verschil maken!

Het belangrijkste voordeel van deze innovatieve benadering van duurzaamheid met polylam is echter een aanzienlijke vermindering van onze en onze klanten’ koolstofvoetafdruk. Deze zal worden verdeeld over genoeg gebruikers om te worden teruggebracht tot een klein percentage van de oorspronkelijke waarde. Door deze groene initiatief te ondersteunen en (bij voorkeur met behulp van CO2-neutrale expediteurs) hun verpakkingen van pompen naar ons terug te sturen, krijgen onze klanten de kans om een substantiële bijdrage te leveren aan het bereiken van milieuduurzaamheid en hun concurrenten te laten zien hoe men het voortouw kan nemen op onze gezamenlijke weg naar een groenere toekomst.

Contact Olmia

Topkwaliteit op maat bij Olmia Procestechniek

Bij het verkennen van de peristaltische pompen verdient een aantal factoren de aandacht, zodat er een goed afgeronde en effectieve pompoplossing ontstaat:

  • Vermindering van pulsatie: Veel peristaltische pompen hebben een veerbelast mechanisme dat de pomp precisie optimaliseert door pulsatie te minimaliseren. Deze eigenschap is met name cruciaal bij de behandeling van delicate vloeistoffen zoals levende cellen.
  • Geavanceerde pomp modellen bieden een instelbare occlusie functie. Hierdoor kan de pomp nauwkeurig worden afgesteld op verschillende drukniveaus in vloeistofsystemen. Daarnaast kan de pomp geoptimaliseerd worden voor verschillende slangmaterialen, zodat hij geschikt is voor verschillende vloeistof eigenschappen.
  • Gebruiksgemak: peristaltische pompen onderscheiden zich door hun gebruiksvriendelijke ontwerp. De slang of pompkop kan moeiteloos binnen enkele seconden worden vervangen, wat het onderhoud stroomlijnt. De afwezigheid van interne kleppen verbetert de bruikbaarheid nog verder en biedt voordelen zoals bidirectionele vloeistof overdracht zonder beperkingen, ideaal voor viskeuze media.
  • Verbeterde efficiëntie met meerkanaals pompen: Voor een hogere efficiëntie zijn meerkanaals peristaltische pompen van onschatbare waarde. Met een enkele motor die een pompkop met maximaal 15 afzonderlijke slangen aandrijft, kunnen diverse media tegelijkertijd worden verplaatst of verdeeld over meerdere vaten.
    • Het aantal gebruikte rollen is van grote invloed op de vloeistof verwerking. Bij hogere doorstroom snelheden worden meestal twee of drie rollen gebruikt, maar daar staat een hogere pulsatie tegenover. Omgekeerd zijn voor een zachtere mediumoverdracht meer rollen nodig om een evenwichtig pulsatie niveau te behouden.
  • Voorkoming van kruisbesmetting: Een belangrijk punt van zorg in medische en analytische processen is het voorkomen van kruisbesmetting. Peristaltische pompen blinken uit in dit opzicht, omdat alleen de slangen in contact komen met het medium. Snelle en eenvoudige vervanging van de slang na elke cyclus zorgt voor een schoon en steriel proces.
  • Aanpasbare pomp prestaties: Een belangrijke overweging is het op maat aanpassen van de pomp voor verschillende slang afmetingen, afgestemd op verschillende debiet vereisten. Dit aanpassingsvermogen zorgt voor naadloze prestaties bij diverse toepassingen.

Naast deze overwegingen vinden peristaltische pompen veelzijdige toepassingen, variërend van het doseren van reinigingsmiddel in industriële vaatwassers tot het verwijderen van condensaat bij emissiecontrole. Bovendien spelen ze een cruciale rol in vitale medische apparatuur zoals dialyse apparatuur, wat hun belang in verschillende industrieën illustreert.

In jouw streven naar precisie vormen deze factoren de leidraad bij jouw zoektocht naar peristaltische pompen. De technische oplossingen van onze organisatie zorgen voor een oplossing op maat die perfect is afgestemd op jouw specifieke operationele behoeften.

Olmia.nl maakt gebruik van de verschafte informatie vanuit Thomas Gardner Denver. Olmia Procestechniek is officieel erkend distributeur van Thomas in de BeNeLux.

Disclaimer

Belangrijk! Onze artikelen en posts op onze website zijn bedoeld ter informatie en zijn niet bindend. Ze vormen geen volwaardig advies en zijn slechts opgesteld om informatie te delen over specifieke industriële onderwerpen. De inhoud van dit artikel is bedoeld als informatie en niet als bindend advies. Olmia helpt u hier graag verder met advies op maat!

ZIN IN MEER LEESVOER?

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE MAIL!

Olmia shirt