Snelbestellen

Met artikelnummer

Home / Shop / Terugslagklep DTE 3/ VTE 3- 61802

Placeholder

Terugslagklep DTE 3/ VTE 3- 61802

SKU: 61802

30,97

Exclusief btw en verzendkosten.

✔Terugslagklep ✔DTE 3 ✔VTE 3

Ontdek de terugslagklep “61802” speciaal voor de DTE 3 en de VTE 3 van Thomas Gardner Denver!

De non-return valve ZRK 6 G 1/8 (onderdeelnummer 61802) is een essentieel accessoire voor de DTE 3 en de VTE 3 pompen, beide deel uitmakend van de FUTURES-serie. Bekijk hier de VTE en DTE pompen!

Kenmerken van de DTE 3 en VTE 3 Pompen

Deze pompen staan bekend om hun olievrije werking, lange levensduur, compacte ontwerp, lage geluidsniveau, pulsatievrije werking en lage trillingsniveau, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor een breed scala aan toepassingen, waaronder:
  • Vacuümheffen
  • Vacuüm vasthouden
  • Automatisering/Pick and place
  • Medische toepassingen
  • Drukwerk
  • Gasanalyse/Monsterneming
  • Beluchting

Functie van de ZRK 6 G 1/8 Non-Return Valve

De ZRK 6 G 1/8 non-return valve speelt een cruciale rol in het optimaliseren van de prestaties en de betrouwbaarheid van de DTE 3 en VTE 3 pompen. Een non-return valve, ook wel een terugslagklep genoemd, is ontworpen om te voorkomen dat het medium (lucht, gas of Vloeistof) in de omgekeerde richting stroomt. Dit is van bijzonder belang in vacuümsystemen waar de integriteit van het vacuüm cruciaal is voor de werking van de apparatuur.

Specificaties en Compatibiliteit

De terugslagklep “61802” heeft een schroefdraadmaat van G 1/8, wat een standaardmaat is die compatibiliteit met een breed scala aan apparatuur en accessoires verzekert. Dit maakt de klep eenvoudig te integreren in bestaande systemen zonder de noodzaak voor uitgebreide aanpassingen of speciale adapters. De klep is vervaardigd uit hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen corrosie en slijtage, wat bijdraagt aan een langere levensduur en betrouwbaarheid van het systeem.

Toepassingen en Voordelen

In toepassingen zoals vacuümheffen en vacuüm vasthouden is het essentieel dat er geen lekkage optreedt, omdat dit de efficiëntie en de betrouwbaarheid van het systeem kan ondermijnen. De ZRK 6 G 1/8 non-return valve zorgt ervoor dat het vacuüm behouden blijft, zelfs wanneer de pomp niet actief is. Dit is bijzonder nuttig in situaties waar een constant vacuüm vereist is voor het veilig vasthouden of tillen van objecten. Door terugstroming van lucht of gas te voorkomen, helpt de klep ook om schade aan de pomp en andere systeemcomponenten te voorkomen, wat bijdraagt aan een langere levensduur en lagere onderhoudskosten.

Specifieke Toepassingsgebieden

Medische Toepassingen

In medische toepassingen, waar steriele en gecontroleerde omgevingen van cruciaal belang zijn, biedt de ZRK 6 G 1/8 non-return valve een extra beveiligingslaag door te voorkomen dat verontreinigingen terug de pomp in worden gezogen. Dit is essentieel voor het behoud van de integriteit en de veiligheid van medische apparatuur en procedures.

Drukkerij-Industrie

In de drukkerij-industrie, waar precieze en betrouwbare vacuümomstandigheden nodig zijn voor het hanteren en transporteren van papier en andere materialen, helpt de non-return valve bij het handhaven van een stabiele werking zonder onderbrekingen of storingen. Samenvattend is de terugslagklep een onmisbaar accessoire voor de DTE 3 en VTE 3 pompen. Het draagt bij aan de optimalisatie van de prestaties, betrouwbaarheid en levensduur van de pompen door terugstroming te voorkomen en de integriteit van het vacuüm te waarborgen. Of het nu gaat om industriële automatisering, medische toepassingen of drukwerk, deze non-return valve is een waardevolle toevoeging aan elk vacuümsysteem. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of om een bestelling te plaatsen!

Bijbehorende onderdelen